Swerk, webdesign Amsterdam

Welkom waarschijnlijk heb je ons gevonden via de zoekterm webdesign Amsterdam

Bij Swerk zijn we gespecialiseerd in het ontwerpen en bouwen van mobielvriendelijk websites en webapplicaties. Wij bouwen op een door ons zelf ontwikkeld Content Management Systeem 'Sitesync' of met het alom bekende Wordpress. Wij houden van een no-nonsense aanpak en we vinden duidelijkheid en persoonlijk contact belangrijk. Ga naar onze home pagina of bekijk ons werk 

Over webdesign Amsterdam

Deze 'landingspagina" bevat handige informatie m.b.t. zoekmachine optimalisatie. In dit geval boosten we de hier de zoekterm webdesign Amsterdam. Een pagina als deze noemen we een landingspagina en in feite dient deze pagina als Google voer. Je kunt dus meerdere landingspagina’s maken voor verschillende zoektermen. Interessant? lees dan verder. 

Get in touch!

Gebruik ons contact formulier en wij nemen spoedig contact met je op.

Get in touch

Webdesign Amsterdam, neem contact met ons op!

Over SEO

SEO staat voor Search Engine Optimization (zoekmachine optimalisatie). Het is de kunst van het optimaliseren van je website om zo hoog mogelijk in de gratis (organische) resultaten van Google te komen. Dit doe je door o.a. je content ‘handig’ te schrijven. In dit geval willen we dus de zoekterm webdesign Amsterdam boosten. We moeten ervoor zorgen dat deze zoektermen regelmatig terugkomen in de content en dat gaan we aan de hand van dit verhaal doen. Bij SEO kan het enige weken tot maanden duren voordat je echt resultaat ziet. Wil je snel bovenaan de zoekresultatenpagina van Google komen dan is SEA een oplossing.

Over SEA

SEA staat voor Search Engine Advertising. Er zijn twee grote advertentieplatformen Bing en Google Adwords. SEA werkt volgens een ander algoritme dan SEO. Via SEA is het mogelijk om snel bovenaan de zoekresultatenpagina van Google of Bing te komen maar je moet er wel voor betalen (per klik op je advertentie). Bij SEA denk je direct aan Google en de zoekresultaten met het ‘Adv.’-icoontje maar SEA is meer. Denk aan YouTube, Instagram, Google shopping of Display advertising. Allemaal SEA.

Over SEM

SEM staat voor Search Engine Marketing. Dit is SEA en SEO samen. Als je echt wilt scoren in Google dan is het wijs om zowel SEA als SEO te gebruiken. Ondanks dat SEA volgens de statistieken het beste werkt klikken wij toch altijd eerst op de organische zoekresultaten (SEO).

Zoekwoorden onderzoek

Voordat je een landingspagina gaat schrijven is aan te raden om eerste een zoekwoorden onderzoek te doen. Voorbeeld: De zoekterm ‘webdesign’. je begrijpt dat 'webdesign' in heel veel teksten voorkomt. Het heeft dus weinig zin om hier een landingspagina voor te schrijven. Hetzelfde zou gelden voor losse zoekwoorden als ‘loodgieter’ of ‘bakker’. In ons geval verfijnen we de zoekterm door er bureau en/of Amsterdam achter te plaatsen (het wordt dan dus Webdesign Bureau Amsterdam). Hierdoor wordt de zoekterm minder generiek. Via Google Adwords kun je zelf kijken hoe vaak er wordt gezocht op bepaalde zoektermen (het zoekvolume van een woord/term). Vraag bijvoorbeeld ook aan vrienden en kennissen wat hun zouden intypen bij Google als ze op zoek zijn naar jouw diensten. Als je een aantal goede zoektermen hebt gevonden kun je hiervoor landingspagina’s (laten) schrijven of je kunt je normale content hierop aanpassen. Swerk webdesign Amsterdam kan hierbij helpen.

Concurrentie

Ja, helaas is er heel veel concurrentie en daarom is SEO ook een doorlopend traject. Je moet goed in de gaten houden wat concurrerende bedrijven doen. Je kunt vrij eenvoudig zien hoe vaak een zoekterm voorkomt in een pagina. De kunst is om ervoor te zorgen dat de zoekterm op jouw pagina net wat vaker terugkomt en dat jouw pagina net wat beter (technisch) geoptimaliseerd is. Dus zetten we ons zoekwoord webdesign er nog een keer in. Je hoeft de zoekterm overigens niet altijd samen te gebruiken, je kan het woord Amsterdam ook op een andere plek zetten.

Copywriting

Het schrijven van je eigen teksten is best lastig. Vooral voor landingspagina’s is het moeilijk om de zoekterm op een leuke manier z’n werk te laten doen. In ons geval is het wat makkelijker omdat wij via deze pagina nog wat bruikbare informatie aan je geven. Maar je moet oppassen dat het geen onzin pagina wordt en dat de bezoeker afhaakt. Het is ook belangrijk dat je een paar interne links plaatst zodat de bezoeker makkelijk bij andere pagina’s van jouw website kan komen. Mocht je er zelf niet uitkomen? Wij bieden behalve webdesign ook copywriting aan. Neem gerust contact met ons op.

Het algoritme van Google

Dit verandert regelmatig. Google streeft ernaar om bruikbare content goed te positioneren. Dus een goed georganiseerde website met goede content zal beter scoren. Een landingspagina alleen is niet voldoende. Om te scoren met webdesign Amsterdam moet de rest van de website ook in orde zijn.

Waar moet je op letten

 • De opmaak van je geschreven content. 
 • De laadsnelheid van je website,
 • Is je website mobielvriendelijk. Tegenwoordig een must.
 • Comprimeer afbeeldingen zodat deze sneller laden. 
 • Geef je afbeeldingen duidelijke namen. Gebruik liever GEEN spaties en of vreemde tekens in de benamingen van je afbeeldingen
 • Gebruik ook het alt en/of title attribuut binnen de <img> tag

Hieronder een foto met voorbeeld. De <img> tag ziet er als volgt uit:

<img alt="Swerk webdesign bureau Amsterdam ons uitzicht" title="swerk office" src="https://swerk.nl/uploads/swerk-algemeen/swerk-webdesign-Amsterdam-ons-uitzicht.jpg" />

Webdesigners met uitzicht!

Zo zijn er nog een aantal punten waar je op moet letten. Wil je meer info over zoekmachine optimalisatie (SEO)? Boek dan een consult bij ons we helpen je graag verder. Je kunt hier meer lezen over SEO

Swerk Webdesign Amsterdam | Meer weten over SEO en SEA? Neem gerust contact met ons op!

Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Wij nemen jouw website onder de loep en kijken waar nog winst te behalen valt op. We kijken hierbij naar de content op je website en hoe deze is ingedeeld en we kijken naar het technische gedeelte van jouw website. Er is altijd wel wat winst te boeken. Helaas zijn er bij organische ranking geen garantie. We kunnen dus niet 100% garanderen dat je bovenaan komt op de Google zoekresultatenpagina.

Zoekmachine advertising  (SEA)

Wil je wel de garantie dat je bovenaan komt op de Google zoekresultatenpagina dan kun je kiezen voor SEA (Search Engine Advertising). Dit is het advertentieprogramma van Google en hier moet je voor betalen zodra er op jouw advertentie geklikt wordt. Zoekwoorden zoals Amsterdam, webdesign of bureau kosten meer geld per klik meer dan zoekwoorden (groepen) waarop minder wordt gezocht.  Daarnaast wordt je advertentie niet altijd getoond, dit hangt af van hoeveel je bereid bent te ‘bieden’ voor een zoekwoord. We leggen hier in een notendop uit hoe het werkt maar je begrijpt dat er veel meer bij komt kijken. Wij kunnen je helpen bij het opzetten van een advertentie campagne maar we zijn geen full service online marketing bureau. Neem contact met ons op voor meer info

Mobielvriendelijk webdesign

Het is ook van belang dat jouw website mobielvriendelijk is (responsive), het weegt tegenwoordig ook mee in de Google zoekresultaten. Daarnaast surfen steeds meer mensen mobiel. Kijk maar is om je heen als je op de trein staat te wachten. 7 van de 10 personen kijken op hun mobiel.  Best een treurig gezicht, maar dat terzijde. Swerk webdesign Amsterdam zorgt ervoor dat jouw website ook op een tablet of een mobiele telefoon goed zichtbaar is. 

Webdesign, zonder poeh ha, omgeving Amsterdam

We kunnen een lang verhaal schrijven over hoe we te werk gaan en alle fases uitdiepen. Maar wij houden het graag simpel. We werken in vier a zes fases.

 1. Intake gesprek: We willen graag weten wie je bent en wat je met je onderneming voor ogen hebt. Een intake gesprek is een must. We doen dit bij ons op kantoor of op locatie.
 2. Offerte: We zijn zeer schappelijk.
 3. Design: We maken een ontwerp op basis het intake gesprek en de informatie die je ons stuurde (links / fotografie).
 4. Bouw: Het ontwerp omzetten naar interactieve HTML (webtaal). Een technisch verhaal, de details zullen we je besparen.
 5. Testen: De website staat nu op een acceptatieomgeving en we kunnen deze testen en vullen met content. Je kunt nu zelf ook inloggen en content aanpassen/toevoegen.
 6. Oplevering: We hopen dat je super tevreden bent en dat je jouw website blijft voeden met interessante content. Remember, alles wat je aandacht geeft groeit :)

Lees meer over websites en webdesign

Web-applicaties

Bij Swerk webdesign Amsterdam houden we ons, naast custom webdesign, ook bezig met web-applicaties. Voorbeelden hiervan: Interactieve infographics, een online persbureau, een custom locatiefinder, een betaal-systeem, een fotogallery en intranet. Over het algemeen koppelen we deze applicaties ook aan ons beheersysteem zodat je zelf alles up to date kunt houden. Als de applicatie zich ervoor leent dan maken we deze ook mobielvriendelijk. We bouwden custom applicaties voor o.a. NOS, Mastercard, Nuon, Ziggo, Kyoko tea, Voltiq, Lead Rangers, Westpoort Amsterdam en Patricia Steur.