Shade, Swerk, Webdesign Amsterdam

digitale ervaringen die spreken zonder te schreeuwen

Swerk, Webdesign Amsterdam

Swerk is ontstaan vanuit de expertises van Bart Heideman en Mike de Graeve. We timmerden afzonderlijk al sinds 2003 aan de internetweg en werkten in het verleden regelmatig samen aan projecten.

Onder het mom “twee weten meer dan één” besloten we begin 2011 onze krachten te bundelen. We gingen op zoek naar een nieuwe identiteit en dat is uiteindelijk Swerk geworden. Inmiddels is het Swerk team (bestaande uit freelancers) gegroeid waardoor we een nog breder spectrum, op gebied van Webdevelopment en Design, kunnen bedienen. 

Het bouwen van websites is onze core business maar hier horen natuurlijk ook merkidentiteit, logo design en andere zaken op gebied van grafische vormgeving bij!

Wij hebben alles onder 1 dak en werken met korte lijnen.

Visie

Wij koesteren een eenvoudige maar krachtige visie: het creëren van digitale ervaringen die spreken zonder te schreeuwen.

Met meer dan twee decennia aan ervaring begrijpen we de subtiliteiten van het web en de kunst van design.

Terwijl de wereld van webdesign voortdurend evolueert, blijven we trouw aan onze wortels van vakmanschap en oprechte betrokkenheid bij onze klanten. Onze focus ligt op het leveren van duurzame resultaten die spreken voor zich, zonder poespas.

We bouwen op ambachtelijke wijze, dat wil zeggen dat we in principe géén kant en klare templates gebruiken en zo min mogelijk plug-ins. Elke website bouwen we op vanuit een blanco canvas. Hoe we precies werken kun je hier lezen.

We bieden ook mogelijkheden voor lage budgetten!

Wat ons ook anders maakt, is onze toewijding aan betaalbaarheid. We geloven namelijk dat elk bedrijf, ongeacht de grootte, recht heeft op een hoogwaardige website die binnen het budget past. We zetten ons in om kosteneffectieve oplossingen te bieden zonder in te leveren op kwaliteit of functionaliteit.

Swerk creative minds

Mike de Graeve - Swerk

Mike's werk

Communicatie, Web & Design, Frontend and Backend.

Co-founder en aanspreekpunt binnen Swerk. Mike  doet van alles: Webdesign, Logo design, Frontend, Backend, Social-media en SEO. Hij kan in Jip en Janneke taal vertellen wat ervoor nodig is om een goede website neer te zetten maar ook hoe zoekmachine optimalisatie werkt. Z’n vrije tijd gaat hoofdzakelijk naar gezin, muziekproductie en hij maakt de bossen onveilig op z’n gravel bike.

Lisa Ottevanger - Swerk

Lisa's werk

Brand identity, Logo design.

Diep in haar hart is Lisa een kunstenares die het liefst de hele dag schildert. Japanse kunst is haar passie. Als pinstriper is ze actief in de custom motor scene. Voor Swerk houdt Lisa zich bezig met Brand Identity en Logo Design waar ze ook inzetbaar is als webdesigner. Lisa had een droom. Een motorrijbewijs. Inmiddels heeft ze die en rijdt ze de zon regelmatig tegemoet op haar dikke vette Harley

Maarten Rijnen - Swerk

Maarten's werk

Illustraties, Characters, Animaties.

Maarten is een illustrator pur sang. Hij won diverse awards waaronder een voor de verpakking van Albert Heijn private label / Perla. Voor Swerk houdt Maarten zich bezig met grafische vormgeving in breedste zin van het woord. In z’n vrije tijd speelt Maarten Basgitaar in de nederpop band Lui Paard

Chantal Faerber - Swerk

Chantal's werk

Illustraties, Characters, Animaties.

Chantal is een creative duizendpoot, zij kan de creative suite van Adobe dromen, waarschijnlijk droomt ze er ook echt van. Chantal werkt supersnel en kan alle ideeën vertalen naar digitaal design. Voor Swerk houdt Chantal zich voornamelijk bezig met Visuals, Branding, Webdesign en UI/UX Design. Vrije tijd heeft ze niet veel want als jonge moeder is ze super druk met haar grote liefde Baily

Bart Heideman

Bart's werk

UX Design, Development, Backend en Frontend.

Sinds 2020 is Bart geen partner meer van Swerk maar runt hij z’n eigen bedrijfje Parego. Bart zorgt nog steeds voor technische ondersteuning binnen Swerk en werkt af en toe mee aan projecten. In z’n vrije tijd draait hij graag plaatjes en produceert hij muziek.