Een website laten maken

Je wilt een website laten maken en je ziet door de bomen (vele web-bureaus) het bos niet meer. Er is online erg veel te vinden over hoe je een website kunt laten maken of hoe je deze zelf kunt bouwen. 

Voordelige websites

Tegenwoordig is online zichtbaarheid net zo belangrijk als mond op mond reclame. Online vind je honderden partijen die een website voor je kunnen maken tegen woekerprijzen. Het is een ware prijzenslag. Wellicht zul je je keuze baseren op het te besteden budget.

Als je weinig budget hebt en ‘goedkoop / voordelig’ een website wilt laten maken komt je meestal terecht in de Wordpress / Joomla categorie (de open source Content Management Systemen). De meeste aanbieders werken met vooraf geprogrammeerde templates. Je kiest een template en het web-bureau implementeert deze voor je. Soms zetten ze ook de content netjes in de website maar over het algemeen moet je dit zelf doen aan de hand van een gebruikershandleiding (video of PDF). Neem van ons aan dat je de nodige avondjes aan de keukentafel bezig bent met het masteren van je Wordpress website. Zeker als de template uitgebreid is.

Het voordeel is natuurlijk het prijskaartje. Wordpress websites worden al aangebonden vanaf € 199,- . De templates die gebruikt worden zijn niet uniek en ook qua design moet je je neerleggen bij wat de template je biedt en zo zijn er nog wat nadeeltjes. Daarnaast moet je, bij het maken van je template keuze, ook al weten wat je qua content wilt. Als je een leek bent op gebied van websites dan is dit moeilijk te bepalen. Een website laten maken voor € 199,- kan wel maar is niet aan te raden. Er wordt voor dit bedrag te weinig aandacht aan je website besteedt. Als je weinig budget hebt kijk dan in ieder geval in de prijsklasse vanaf € 1000,-. Of ga zelf aan de slag met Wordpress, als je dan toch al aan die keukentafel wilt zitten.

Get in touch!

Gebruik ons contact formulier en wij nemen spoedig contact met je op.

Get in touch

Durf te investeren

Als je van je onderneming houdt, laat je website dan maken door professionals. Of dat nu op een opensource CMS gebeurd of op een eigen CMS laten we in het midden. Voor beide oplossingen valt iets te zeggen. Een website is je online visite kaartje. Je kunt beter wat meer budget vrijmaken en ervoor zorgen dat de website vakkundig gebouwd wordt en er tip top uitziet. Meestal is de service bij hogere budgetten ook een stuk beter.

Swerk maakt betaalbare websites

Zowel de website als het CMS bouwen we op maat. De gebruikte modules en pagina's vind je onder dezelfde naam terug in het CMS. Ook onze nazorg is optimaal. Geen gedoe met kant en klare templates. Wij maken eerst een mooi ontwerp voordat we gaan bouwen. We bieden mogelijkheden voor praktisch elk budget

Voordat je een website gaat laten maken kun je alvast de volgende checklist bekijken.

 • Ga online eens kijken wat je mooi vind. Verzamel een aantal URL’s/links van websites.
 • Probeer alvast een navigatie structuur te bedenken ( bijv: Home, About, Diensten, Portfolio, Blog). Hangt af van de branche waarin je werkzaam bent.
 • Verzamel wat fotografie, dit kunt je doen via stockwebsites maar ook via Google. Fotografie / beeldmateriaal is erg belangrijk en bepaald voor een groot deel de look and feel van de website.
 • Welke Sociale media wilt je gaan gebruiken?
 • Denk na over zoekmachine optimalisatie: Op welke zoektermen zou je graag gevonden willen worden in Google.

Als je de bovenstaande informatie hebt en denkt dat wij de juiste partij voor je zijn, bel of E-mail ons!. We zullen daarna de volgende punten doorlopen

 • Intake gesprek: We willen graag weten wie je bent en wat je met je onderneming voor ogen hebt. Een intake gesprek is een must. We doen dit bij ons op kantoor of op locatie.
 • Design: We maken een design op basis het intake gesprek en de informatie die je ons stuurde (links / fotografie).
 • De website maken: Als het design naar wens is gaan we de website opbouwen, we sturen je een link zodat je alles kunt volgen
 • Het CMS wordt gekoppeld
 • De website gaat live
 • Wij zorgen ervoor dat de website er verzorgt blijft uitzien en geoptimaliseerd is voor zoekmachines.