Swerk Webdesign Bureau Amsterdam

Swerk is ontstaan vanuit de expertises van Bart Heideman (Mediadepedia) en Mike de Graeve (Base020). We timmerden afzonderlijk al aardig lang aan de internetweg en werkten in het verleden regelmatig samen aan projecten.

Onder het mom van “twee weten meer dan één” besloten we begin 2011 onze krachten te bundelen. We gingen op zoek naar een nieuwe identiteit en deze hebben we gevonden.

SWERK
Bart’s werk
: Scripting, development, backend, frondend.
Mike’s werk: Design, communicatie, frontend, finance.

Samen hebben we ruim 22 jaar ervaring op het gebied van online development.

Waarom Swerk

We investeren veel tijd in SiteSync, ons eigen content management systeem. Hier ligt onze kracht. We leveren maatwerk en kunnen vrijwel elke ontwerp koppelen aan ons systeem. We kunnen SiteSync geheel op jouw wensen afstemmen. Extra functies inbouwen na oplevering is ook mogelijk. Functies die je niet gebruikt, zie je ook niet terug in het CMS. Dit biedt overzicht binnen het beheersysteem en zorgt ervoor dat de website sneller laadt. SiteSync is eenvoudig te bedienen, wij noemen het graag dummy-proof.

In combinatie met premium designs en een no-nonsense aanpak, maakt dit ons een goede partij om mee samen te werken.

Kijk op onze homepagina voor referenties. 
SiteSync is ook geschikt voor Intranet en kleinschalige webshops. 

Onze Visie

Wij gebruiken geen mooie woorden die maar half waargemaakt worden. Bij ons geen teksten als: “jouw website binnen 1 week online” of “een complete website voor maar € 699,- euro”. We houden het graag realistisch. Wij bouwen op ambachtelijke wijze en leveren een complete website. Dit vergt wat meer tijd dan een kant en klare template neerzetten die de klant dan zelf mag gaan vullen.

Als je met ons in zee gaat dan heb je altijd direct contact met Bart of Mike en niet met een stagiaire of een secretaresse die geen antwoorden weet op jouw vragen. 

Ook na oplevering blijven we je bijstaan en we zijn niet te beroerd om een stapje extra te doen. We werken graag met klanten die hier hetzelfde over denken.

Partnership since 1999

“De kracht van ons partnership ligt misschien wel in het feit dat we beiden een soortgelijke levensweg bewandelden.“

Bart en Mike hielden zich als tieners bezig met muziek en techniek. Beiden waren actief als radiopiraat. De muziek loopt als een rode draad door hun leven en eind jaren '90 worden Bart en Mike aan elkaar voorgesteld door een wederzijdse vriend.

Zowel Bart als Mike werkten destijds als soundengineer/producer bij verschillende muziekstudio’s in Amsterdam, ze runden beiden een eigen platenlabel en daarnaast bouwden ze websites (toen nog met flash). Het klikte meteen en sindsdien werkten ze samen aan diverse projecten op web- en muziek gebied.

In 2011 wordt Swerk officieel opgericht en hebben beiden heren hun werkzaamheden in muziekstudio's neergelegd om zich volledig te focussen op web development.

“We zijn nog steeds met geluid bezig. Met name op het gebied van modulaire synthese en sound design. Meer hierover op onze Deepsync.nl website (online medio 2019)."