Swerk, Web & Design Bureau Amsterdam

Swerk is ontstaan vanuit de expertises van Bart Heideman (Mediadepedia) en Mike de Graeve (Base020). We timmerden afzonderlijk al aardig lang aan de internetweg en werkten in het verleden regelmatig samen aan projecten.

Onder het mom van “twee weten meer dan één” besloten we begin 2011 onze krachten te bundelen. We gingen op zoek naar een nieuwe identiteit, dat is uiteindelijk Swerk geworden. Inmiddels is ons team gegroeid waardoor we een nog breder spectrum, op gebied van Webdevelopment en Design, kunnen bedienen.

Het bouwen van websites en applicaties is onze core business en hier horen ook merkidentiteit, logo design en andere zaken op gebied van grafische vormgeving bij!

Wij hebben alles onder 1 dak en werken met korte lijnen.

Get in touch!

Gebruik ons contact formulier en wij nemen spoedig contact met je op.

Get in touch

Swerk creative minds

Bart's werk

UX Design, Scripting, Development, Backend, Frontend.

Bart is de uitvinder van ons eenvoudige beheersysteem en co-founder van Swerk. Hij houdt zich voornamelijk bezig met scripting, backend, frontend en zoekmachine optimalisatie. Bart werkt graag thuis en af en toe zie je hem is op kantoor verschijnen. In z’n vrije tijd zit hij het liefst in zijn muziek studio of bezoekt hij festivals in en rondom de stad.

Lisa's werk

Brand identity, Logo design.

Diep in haar hart is Lisa een kunstenares die het liefst de hele dag schildert. Japanse kunst is haar passie. Als pinstriper is ze actief in de custom motor scene. Voor Swerk houdt Lisa zich bezig met Brand Identity en Logo Design waar ze ook inzetbaar is als webdesigner. Lisa’s droom? Een motorrijbewijs.

Mike's werk

Communicatie, Web & Design, Frontend, Finance.

Co-founder en aanspreekpunt binnen Swerk. Mike doet van alles: Webdesign, Logo design, Frontend, Backend, Social-media en SEO. Hij kan in Jip en Janneke taal vertellen wat ervoor nodig is om een goede website neer te zetten maar ook hoe zoekmachine optimalisatie werkt. Z’n vrije tijd gaat hoofdzakelijk naar gezin, sport en muziekproductie.

Maarten's werk

Illustraties, Characters, Animaties.

Maarten is een illustrator pur sang. Hij won diverse awards waaronder een voor de verpakking van Albert Heijn private label / Perla. Voor Swerk houdt Maarten zich bezig met grafische vormgeving in breedste zin van het woord.

Chantal's werk

Visuals, Branding, Webdesign en UI/UX Design.

Chantal is een creative duizendpoot, zij kan de creative suite van Adobe dromen, waarschijnlijk droomt ze er ook echt van. Chantal werkt supersnel en kan alle ideeën vertalen naar digitaal design. Voor Swerk houdt Chantal zich voornamelijk bezig met Visuals, Branding, Webdesign en UI/UX Design.

Waarom Swerk

We investeren veel tijd in SiteSync, ons eigen content management systeem. Hier ligt onze kracht. We leveren maatwerk en kunnen vrijwel elke ontwerp koppelen aan ons systeem. We kunnen SiteSync geheel op jouw wensen afstemmen. Extra functies inbouwen na oplevering is ook mogelijk. Functies die je niet gebruikt, zie je ook niet terug in het CMS. Dit biedt overzicht binnen het beheersysteem en zorgt ervoor dat de website sneller laadt. SiteSync is eenvoudig te bedienen, wij noemen het graag dummy-proof.

In combinatie met premium designs en een no-nonsense aanpak, maakt dit ons een goede partij om mee samen te werken.

Kijk op onze homepagina voor referenties. 
SiteSync is ook geschikt voor Intranet en kleinschalige webshops. 

Onze Visie

Wij gebruiken geen mooie woorden die maar half waargemaakt worden. Bij ons geen teksten als: “jouw website binnen 1 week online” of “een complete website voor maar € 699,- euro”. We houden het graag realistisch. Wij bouwen op ambachtelijke wijze en leveren een complete website. Hoe we werken kun je hier lezen. We hebben ook opties voor een laag budget, neem hiervoor contact met ons op.

Als je met ons in zee gaat dan heb je altijd direct contact met Bart of Mike. 

Ook na oplevering blijven we je bijstaan en we zijn niet te beroerd om een stapje extra te doen. We werken graag met klanten die hier hetzelfde over denken.