Webdesign bureau, waarop te letten?

Het blijft lastig, een goed webdesign bureau vinden. En op het moment dat je denkt er een aantal gevonden te hebben blijken de offertes zo ver uit elkaar te liggen terwijl je toch heel duidelijk hebt aangegeven wat de wensen waren. Waarom die enorme prijs verschillen? Hoe nu verder?

Enorme prijsverschillen webdesign bureau's, waarom?

Net zoals vele andere vrije beroepen kan iedereen een webdesign bureau beginnen. Het is zelfs nog erger, vaak horen we: "Waarom zo duur? Mijn neefje van 15 kan ook een website maken met Wordpress en die vraagt maar 500 euro.". En ja, het zou best kunnen dat je neefje van 15 een leuke website in elkaar zet met Wordpress. Maar wordt deze website ook goed gevonden? En wat als je Wordpress website gehacked wordt? Kun je je neefje dan bellen en hem vragen dit vandaag nog te fixen? En heeft hij wel backups?

Wat kan deze prijsverschillen verklaren?

Op het moment dat het prijsverschil echt heel groot is dan kun je er eigenlijk wel vanuit gaan dat de partij die het goedkooptste lijkt werkt met vaste templates die ze voor de meeste van hun klanten gebruiken. Met een beetje geluk vullen ze de website met de door jou aangeleverde content maar vaak moet je het zelf doen. Na oplevering is alles ook nog eens betaalde support. Dus voor elke vraag / wijziging zul je een factuur krijgen.

Natuurlijk zijn er altijd positieve uitzonderingen maar wij kennen helaas ook veel negatieve uitzonderingen. Klanten die uiteindelijk bij ons kwamen omdat hun vorige bureau veel beloofde maar weinig waarmaakte.

Zo was er bijv een bureau dat zonder blikken of blozen een website opleverde vol met HTML fouten. Bij nadere analyse zagen we dat al hun klanten dezelfde fouten in de HTML opmaak hadden. Ze gebruikten een verkeerde master template voor al hun projecten. Eigenlijk vinden we dat ieder webdesign bureau standaard de W3C validatie test op zijn of haar websites moet loslaten maar van een webdesign bureau met 15 werknemers mag je eigenlijk meer verwachten.

 

Get in touch!

Gebruik ons contact formulier en wij nemen spoedig contact met je op.

Get in touch

Swerk, het bureau dat het anders doet.

Voordat je de bureau selectie checklist doet

Voordat je de checklist kunt gebruiken dien je jezelf eerst de volgende vragen te stellen:

 • wat is het primaire doel van mijn website?
 • wat zijn mijn eisen t.a.v. design?
 • moet ik goed gevonden worden of volstaat een online visitekaartje?
 • hoe lang wil ik met mijn website doen?
 • wil ik liever met 1 bureau samen werken of mogen het er ook meer zijn?
 • wat is mijn budget?

De bureau selectie checklist

Sommige bureau's zijn bewust summier in hun uitleg of toezeggingen. Dat kan een teken zijn dat je beter verder kunt zoeken. Wij zijn van mening dat een bureau zich niet moet verschuilen achter wollig taalgebruik maar alles moet kunnen uitleggen in heldere, door iedereen te begrijpen, taal.

 • hoe ziet de portfolio van het bureau eruit?
 • hoe lang bestaat het bureau?
 • hoe wordt hun eigen website eigenlijk gevonden?
 • voldoet hun eigen website aan de standaarden (wat zegt Google Pagespeed, hebben ze W3C validatie errors in hun HTML)
 • geven ze uptime garanties of garantie op de werking van de website?
 • past het bureau bij mijn budget?