Waarom zou ik geen Wordpress gebruiken? Het lijkt erop dat iedereen het doet.

Dit is de vraag die wij vaak horen. Veel klanten die een website willen laten maken kennen de naam 'Wordpress" en kiezen daarom ook, zonder verder onderzoek, voor dit Systeem. Zo zijn er nog een aantal open source systemen op de markt waaronder Joomla en Drupal. Aangezien wij zelf ervaring hebben met Wordpress en omdat Wordpress het meest gebruikte systeem is willen we je graag in een notendop uitleggen waarom wij er liever niet mee werken. 

Als je gewoon een generiek thema op internet wilt zetten en een paar tekstblokken en afbeeldingen wilt vervangen met jou bedrijfsinformatie. Ja, misschien moet je dan gewoon WordPress gebruiken.

Als flexibiliteit en gebruiksgemak belangrijk voor je zijn. Kies dan voor ons systeem. SiteSync is veel eenvoudiger te bedienen dan Wordpress. Wij stemmen ons CMS af op het design en het functioneel ontwerp van jouw website en niet andersom zoals bij de meeste open source systemen. Ons systeem is veiliger, eenvoudiger, lichter en uiteindelijk net zo betaalbaar. 

Hoewel WordPress zelf gratis is, zijn de totale kosten voor het bouwen en uitvoeren van een WordPress-site dat niet. Als je dan ook nog bepaalde maatwerk functies nodig hebt dan kunnen de kosten flink toenemen. 

En dan is er de beveiliging: 90% van de gehackte websites in 2018 draait op Wordpress! Als je geen ontwikkelaar hebt die zich bezighoudt met het up-to-date houden van je website, ben je kwetsbaar.

90% van de gehackte websites in 2018 draait op Wordpress!

  • Wordpress (WP) aanbieders (met name de voordelige) werken vaak  met voorgeprogrammeerde templates (Er zij online talloze WP-template aanbieders). U moet dus meestal eerst een keuze maken uit een aantal templates. Het is heel lastig om een template te vinden die overeenstemt met uw smaak en met de functionaliteit die u wenst. Er wordt dus gemakshalve vanuit gegaan dat u als ondernemer precies weet wat u wilt met uw website en de content. Een goed intake gesprek is altijd noodzakelijk!
  • De templates zijn vaak overladen met functies die u niet zult gebruiken. Dit resulteert in een onoverzichtelijk CMS.
  • Plug-ins: Er zijn heel veel handige plug-ins beschikbaar maar vaak werken deze (tijdelijk) niet meer na een update.  Tevens zijn plug-ins een potentiële toegang voor hackers.
  • WP moet regelmatig ge-update worden i.v.m. beveiligingen e.d. met als gevolg dat sommige functies binnen je website niet meer naar behoren werken.
  • Door al die ongebruikte functies wordt er ook enorm veel extra ‘ongebruikte’ code en scripts ingeladen en dit gaat ten kosten van de laadtijd van de website.
  • Websites gebouwd op WP laden over het algemeen vrij langzaam.
  • De kant en klare templates zijn niet altijd goed geprogrammeerd waardoor ze niet goed werken op een tablet en/of mobiele telefoon. Sommige templates zitten vol met validatiefouten waardoor de zoekmachine optimalisatie niet optimaal is.
  • Omdat WP het meest gebruikte opensource systeem is, is het een geliefd object voor hackers. Je zult zo nu en dan een update moeten draaien om je website ‘opnieuw’ te beveiligen. Het kan gebeuren dat de website daarna niet meer naar behoren werkt omdat de gebruikte plug-ins nog niet up to date zijn. Of zelfs helemaal niet worden doorontwikkeld.
  • WP is gebouwd op een Blog-architectuur en hieraan is weinig verandert. WP wordt nu wel gebruikt om volwaardige websites mee te bouwen maar de architectuur van het systeem is nog altijd hetzelfde. Het is lastig om wijzigingen aan te brengen in deze architectuur. Als je dus op maat functies wilt dan moet er veel omgeprogrammeerd worden en dit kan aardig ‘in de papieren’ lopen. Het WP-CMS wordt hierdoor nóg onoverzichtelijker.

Ben je zelf een hobbyist dan is Wordpress best het proberen waard. Mocht je na het lezen van deze pagina toch besluiten om voor Wordpress te gaan, kijk dan in ieder geval uit met voorgeprogrammeerde templates en ga in zee met een gerenommeerd bureau