Wel of geen Wordpress?

Waarom zou ik geen Wordpress gebruiken? Het lijkt erop dat iedereen het doet.

Dit is de vraag die wij vaak horen. Veel klanten die een website willen laten maken kennen de naam Wordpress en kiezen daarom ook, zonder verder onderzoek, voor dit systeem. Zo zijn er nog een aantal open source systemen op de markt waaronder Joomla en Drupal. Aangezien wij zelf ervaring hebben met Wordpress en omdat Wordpress het meest gebruikte systeem is willen we je graag in een notendop uitleggen waarom wij er liever niet mee werken. 

Als je gewoon een generiek thema op internet wilt zetten en een paar tekstblokken en afbeeldingen wilt vervangen met jou bedrijfsinformatie. Ja, misschien moet je dan gewoon WordPress gebruiken.

Als flexibiliteit en gebruiksgemak belangrijk voor je zijn. Kies dan voor ons systeem. SiteSync is veel eenvoudiger te bedienen dan Wordpress. Wij stemmen ons CMS af op het design en het functioneel ontwerp van jouw website en niet andersom zoals bij de meeste open source systemen. Ons systeem is veiliger, eenvoudiger, lichter en uiteindelijk net zo betaalbaar.

NB: Wij bedienen diverse klanten die uit een Wordpress omgeving komen en deze zijn stuk voor stuk meer dan tevreden!

Hoewel WordPress zelf gratis is, zijn de totale kosten voor het bouwen en uitvoeren van een WordPress-site dat niet. Als je dan ook nog bepaalde maatwerk functies nodig hebt dan kunnen de kosten alsnog flink toenemen. 

En dan is er de beveiliging: 90% van de gehackte websites in 2018 draait op Wordpress! Als je geen ontwikkelaar hebt die zich bezighoudt met het up-to-date houden van jouw website, ben je kwetsbaar.

Get in touch!

Gebruik ons contact formulier en wij nemen spoedig contact met je op.

Get in touch

90% van de gehackte websites in 2018 draait op Wordpress!

  • Wordpress (WP) aanbieders (met name de voordelige) werken vaak  met voorgeprogrammeerde templates (Er zij online talloze WP-template aanbieders). Op deze manier hoeven ze zelf niets te ontwerpen en laten ze u het werk doen. U moet dus meestal eerst een keuze maken uit een aantal templates. Het is heel lastig om een template te vinden die overeenstemt met uw smaak en met de functionaliteit die u wenst. Er wordt dus gemakshalve vanuit gegaan dat u als ondernemer precies weet wat u wilt met uw website en de content. Een goed intake gesprek is altijd noodzakelijk, ga dus sowieso nooit in zee met een bureau die alles via e-mail wil doen.
  • De templates zijn vaak overladen met functies die u niet zult gebruiken. Dit resulteert in een onoverzichtelijk CMS.
  • Door al die ongebruikte functies wordt er ook enorm veel extra ‘ongebruikte’ code en scripts ingeladen en dit gaat ten kosten van de laadtijd van de website.
  • Plug-ins: Er zijn veel handige plug-ins maar juist de plug-ins zijn een potentiële toegang voor hackers.
  • WP moet regelmatig geüpdatet worden i.v.m. beveiligingen met als gevolg dat sommige functies en plug-ins binnen je website niet meer naar behoren werken.
  • Websites gebouwd op WP laden over het algemeen vrij langzaam.
  • De kant en klare templates zijn niet altijd goed geprogrammeerd waardoor ze niet goed werken op een tablet en/of mobiele telefoon. Sommige templates zitten zelfs vol met validatiefouten waardoor de zoekmachine optimalisatie niet optimaal is.
  • Omdat WP het meest gebruikte opensource systeem is, is het een geliefd object voor hackers90% van de gehackte websites in 2018 draait op Wordpress!
  • WP is gebouwd op een Blog-architectuur en hieraan is weinig verandert. WP wordt nu wel gebruikt om volwaardige websites mee te bouwen maar de architectuur van het systeem is nog altijd hetzelfde. Het is lastig om wijzigingen aan te brengen in deze architectuur. Als je dus op maat functies wilt dan moet er veel omgeprogrammeerd worden en dit kan aardig ‘in de papieren’ lopen. Het WP-CMS wordt hierdoor nóg onoverzichtelijker.

Ben je zelf een hobbyist dan is Wordpress best het proberen waard. Mocht je na het lezen van deze pagina toch besluiten om voor Wordpress te gaan, kijk dan in ieder geval uit met voorgeprogrammeerde templates en ga in zee met een gerenommeerd bureau