Swerk top 10 ranking!

Bij Swerk zijn we nu al enige tijd bezig met SEO (zoekmachine optimalisatie). Je mag gerust weten dat we de nodig vrije tijd hebben geïnvesteerd om heeeel diep in het SEO verhaal te duiken.

Mike de Graeve
Leestijd 15 min.

Swerk top 10 ranking!

Als test hebben we de SWERK website tot op de kleinste details geoptimaliseerd. Ik kan je vertellen, het is veel werk maar het resultaat is nu ook zichtbaar.  De doelstelling: Scoren in Google op twee trefwoorden, "Webdesign Amsterdam" en "Webdesign Bureau Amsterdam".

Allereerst hebben we het technische gedeelte aangepakt zodat Google onze website makkelijker kan indexeren. We hebben voor elke pagina een unieke omschrijving en titel bedacht. Daarnaast hebben we alle dubbele content eruit gefilterd en ervoor gezorgd dat er geen gebroken links meer instaan. Aangezien onze website niet zo veel content heeft blijft het lastig om te scoren in Google. Om dit op te vangen hebben we twee extra landingspagina’s gemaakt om dienst te doen als Google-voer. Met succes, want op dit moment staan we op plek 3 met “Webdesign Bureau Amsterdam” en op plek 10 met "Webdesign Amsterdam".

Dit houd in dat we met beide trefwoorden op de eerste pagina verschijnen. De hoeveelheid traffic op de website is verdubbeld deze maand. Dit was ook een beetje te danken aan 3 design nominaties. Door de nominaties werden we op verschillende websites genoemd en dit genereerde uiteraard ook een flinke toename van het aantal bezoekers.

We zijn nu ook benieuwd of het qua opdrachten nog beter gaat worden, dit zou wel betekenen dat we er een collega bij moeten gaan zoeken....

Wil je ook scoren in Google? Neem dan contact met ons op!