Google plus

Onze klanten willen een Google+ pagina en het Google+ icoon moet worden toegevoegd aan de website, dit is beter voor de zoekmachine optimalisatie is de achterliggende gedachte.

Mike de Graeve
Leestijd 15 min.

Google plus

Eerlijk is eerlijk Google+ is een sociaal platform dat (nog) niet echt van de grond komt. Wij krijgen signalen van onze klanten: Ze willen een Google+ pagina en het Google+ icoon moet worden toegevoegd aan de website,  dit is beter voor de zoekmachine optimalisatie is de achterliggende gedachte. “Hoezo dan?” Vervolgens ga je als developer kijken waarom en hoe Google+ bijdraagt aan een betere vindbaarheid. Je moet allereerst een flinke ‘Google+ vriendenkring’ opbouwen naast je bestaande Facebook, Twitter en Linkedin. Zo langzamerhand ben je drukker met je ‘vriendjes’ dan met optimalitseren.

Afijn op de volgende wijze zal Google+ invloed gaan uitoefenen op de zoekresultaten:

  • +1's van webpagina's zullen de pagina's een hoger rankingpotentieel geven.
  • +1's van webpagina's door mensen uit mijn kringen zullen de pagina's voor mij (d.w.z. gepersonaliseerd), een aanzienlijk hoger rankingpotentieel geven.
  • Personen of bedrijven die de meeste en beste volgers hebben zullen meer onder de aandacht worden gebracht. Hiertoe hanteert Google (in zijn patenten) het begrip AgentRank, in de volksmond ook wel SocialRank genoemd.
  • De publicaties van personen met een hoge AgentRank zullen eenvoudiger hoog scoren, ongeacht de website. Daartoe moet de publicatie wel worden gekoppeld met de Google Plus pagina van de auteur.

Het word nog een hele klus met Google+ maar niet geschoten is altijd mis, pijn zal het iig niet doen. Na nog meer online zoekwerk kwam ik ook het volgende stukje tegen. Geschreven door SIEGFRIED JONGSMA op marketingfacts.nl

Kom op Google. Erken je meerdere in welk social platform dan ook en geef nou toe dat jullie gewoon een sociaal platform niet van de grond weten te krijgen. Hoe erg wij het met z’n allen ook door de strot geduwd krijgen en hoe erg sommige SEO’ers ook zeggen dat het onderdeel moet zijn van je SEO-strategie. Een sociaal netwerk, puur en alleen om betere rankings te krijgen? Klinkt niet echt als een goede user experience, iets wat Google zo hoog in het vaandel heeft.

Alles wat je doet, moet iets toevoegen voor de gebruiker. Nee zoekvrienden, dan moeten we eerlijk zijn en toegeven dat Google Hangout een leuk extraatje is. En mochten opeens Pasen en Pinksteren toch op één dag vallen en Google+ toch een succes worden, laat het dan echt een sociaal netwerk worden en niet iets waar we een slechte SEO-strategie mee opdirken.

Wij als no-nonsense bureau kunnen deze tekst wel waarderen. Google is marktleider op het gebied van online zoeken. Je krijgt een beetje het idee dat ze de zoekmachine aan hun sociaal platform hebben gekoppeld om zieltjes te winnen. Ik heb nu zelf ook zo’n plus account en sofar ook al twee vrienden puur voor de Hangout…